Storm in mijn hoofd ∞even lekker uitwaaien

Cursus DVD: fingerstyle gitaar

Na het optreden van Eltjo Haselhoff in het voorprogramma van Tommy Emmanuel afgelopen weekend, heb ik Eltjo's website bekeken. Omdat ik zelf nog maar enkele losse nootjes gitaar speel zag ik tot mijn blijdschap dat Eltjo een cursus DVD heeft gemaakt voor fingerstyle muziek.

Dus... aanschaffen die handel! Gelukkig was de levering erg snel en had ik de DVD binnen enkele dagen in huis. Les 1 was erg simpel. Een A-maj en E-mag akkoord kende ik al. En het baspatroon zat er al snel in. Dus op naar les 2 'Baspatroon en eenvoudige melodie'. Hoewel het baspatroon en de melodie elk uit maar drie verschillende noten bestaan, is het toch nog behoorlijk lastig om dat in de juiste volgorde te spelen. En Eltjo is streng. Pas als ik zonder na te denken deze oefening kan spelen, mag ik door naar les 3.

Written by Acropia on Wednesday April 23, 2008

Permalink - Tags: gitaar, muziek


« Vorige blogbericht

Tommy Emmanuel in De Meenthe

» Volgende blogbericht

Hans Liberg - The best of 25 »