Storm in mijn hoofd ∞even lekker uitwaaien

Jan Akkerman & band - Live in Concert 2010

Jan Akkerman

Gisteravond zijn we naar de Lawei geweest voor een optreden van Jan Akkerman. We hebben hem eerder zien spelen samen met de formatie Five Great Guitars. Daar heb ik destijds zijn dvd 'Live in concert: The Hague 2007' gekocht. Die registratie maakte mij erg nieuwsgierig naar het optreden in de Lawei. We hadden erg mooie kaarten; rij 4 in het midden!

Jan speelde met band, bestaande uit:

Als opwarmer werden een aantal (Focus-)klassiekers gespeeld. De sfeer kwam er al snel goed in. Hierna kwam na korte introductie een nieuwe stuk, maar dat nummer was duidelijk nog niet af. De bandleden waren deze paar minuten namelijk amper op elkaar ingespeeld. Daarna kwamen een paar goede bluesnummers afgewisseld met een paar Focus stukken.

Na de pauze werd er al snel weer keihard gerockt. Zo hard zelfs dat Jan door een snaar heen sloeg: pang! Zoals het een meestergitarist betaamd werd dit 'ongelukje' netjes weggewerkt op de andere snaren, waarna drummer Remko een solo inzette. Zelfs een verlengde solo, zodat Jan zijn kapotte snaar snel kon vervangen. Bij terugkomst werden nog een aantal nummers gespeeld, waarvan een deel als toegift. Een geweldige avond!

Wilbrand Meischke

Remko van der Sluis

Coen Molenaar

Written by Acropia on Saturday February 27, 2010

Permalink - Tags: concert, gitaar, Jan, muziek, Akkerman


« Vorige blogbericht

Oude Venen schaatstoertocht 2010

» Volgende blogbericht

Comedy Explosion 2010 »