Storm in mijn hoofd ∞even lekker uitwaaien

Piepschuim - Opgenomen (bushokje)

Piepschuim - Opgenomen

Gisteravond, op de avond van mijn 27e verjaardag zijn we naar theater De Lawei geweest voor een avondje cabaret. Bij aankomst in De Lawei werden in de grote foyer ontvangen, waar het op dat moment, voor een theateravond, erg rustig was. En dat pas 15 minuten voor aanvang van de voorstelling? Vijf voor acht riep een stem om dat de gasten voor toneelvoorstelling de Grote Zaal mochten betreden. Wat? Dat kleine groepje mensen in de foyer werd ook nog eens gehalveerd?

Om acht uur kwamen de Robert en Cor (van Piepschuim) naar beneden gerend om ons mee te nemen naar de zaal... de Zwarte Zaal... een hele kleine zaal... en dus compleet uitverkocht met 30 mensen :)

Gitarist Jacco stond al te grooven, waar zanger Cor het publiek verwelkomt met de mededeling dat de naam van de voorstelling 'Opgenomen' gekozen is omdat namelijk de gehele voorstelling opgenomen zou worden en ter download beschikbaar gesteld zou worden aan de bezoekers.

Om er zeker van te zijn dat de bezoekers juist deze voorstelling zouden downloaden werd de voorstelling hernoemd naar een woord naar keuze. Cor had beloofd de eerste rij met rust te laten, dus de meneer met blauwe trui in het midden op rij twee (ikke) mocht een gek woord roepen. Nadat 'knetterpoepzakje' van iemand van de derde rij werd afgekeurd kwam ik met de verlossende kreet: 'bushokje'!

Piepschuim (zanger/gitarist Cor, gitarist en zwoele stem Jacco, en saxofonist/fluitist/klarinettist Robert) begonnen met het nummer Ergernis. Al snel kwamen we er achter dat dit geen stand-up comedy met grappen en grollen zou worden, maar meer een bandje met liedjes met komische teksten en interactie met de bezoekers.

Na het tweede nummer vertelt Cor dat saxofonist Robert vanavond laat, op de terugweg naar huis, graag leest. Hij laat een gastenboek rondgaan waarin iedereen een stukje voor Robert mag schrijven. Daarna spelen de heren weer verder.

Na het nummer 'Meekleurende brillenglazen' wordt er een quiz bedacht: wanneer iemand de volgende tune herkent krijgt hij/zij gratis de Piepschuim cd. Bezoeker Marijke op de eerste rij weet het niet zeker, maar gokt toch, en ze gokt goed! Na een applaus voor Marijke werd het laatste nummer voor de pauze gespeeld.

De tweede set werd ingezet met een zeer korte beatbox-opname als beat voor het nummer Kadavers. Daarna volgt een erg grappig nummer over de vrouw die samengesteld uit allemaal kleine mooie stukjes: de neus van oma, de borsten van d'r oom, een teen van haar zus zorgen voor Cor z'n droom :)

Vier nummers later wordt er wederom een gratis cd ter beschikking gesteld voor diegene die een coupletje van het nummer Doodgewoon kon opzeggen. Al na twee maten blijkt dit een onmogelijke opgave: zoveel tekst, zo'n snel ritme!

Hierna wordt als afsluiting het knotsgekke nummer TikTikTik gespeeld. Een daverend applaus volgt. Jacco heeft een eigen manier op het publiek te bedanken en heeft besloten noch een laatste nummer te brengen. Dit werd wederom een nummer met knotsgekke tekst 'Lacheraar'.

En toen was de voorstelling helaas wel afgelopen. Maar aan alle leuke dingen komt een einde, dus ook aan deze geweldig leuke avond. In de foyer stonden de heren klaar met cd-hoesjes waarin de zelf te downloaden en te branden cd in opgeborgen kon worden.

Wat een verrassend leuke avond, volgende keer weer!

Piepschuim website: http://www.piepschuim.com

Een paar foto's van Piepschuim (van een ander optreden):

Piepschuim - Robert

Piepschuim - Cor

Piepschuim - Jacco

Written by Acropia on Thursday October 28, 2010

Permalink - Tags: concert, muziek, Piepschuim


« Vorige blogbericht

Hiep hiep:

» Volgende blogbericht

Ellen Dikker - Fjord »