Storm in mijn hoofd ∞even lekker uitwaaien

Bevrijdingsdag 2018

Bevrijdingsdag 2018

Op bevrijdingsdag 2018 kijken we even in Leeuwarden. Na een wandeling door de stad gaan we lekker bootjes zitten kijken in de Prinsentuin onder het genot van net op de markt gekochte nootjes. Gewoon, omdat het kan!

Wanneer we even later teruglopen via de Groeneweg, vertrekt daar net een eretocht met Canadese veteranen. De kindjes diep onder de indruk van "de soldaten" en we zwaaien deze helden op leeftijd uit.

Written by Acropia on Saturday May 5, 2018

Tommy Emmanuel en Andy McKee

Op deze zomerse 26 september rijden Jeltsje, Mem en ik naar Groningen voor een bezoek aan de Oosterpoort. Een beetje last-minute (pas vorige week besteld), maar better let as net. Het was vrije zit, dus snel naar binnen voor een mooi plekje.

Precies om 20:00 uur komt Andy McKee het podium op. Hij speelt vanavond het voorprogramma. Andy ken ik al een paar jaar van YouTube. Hij komt al gauw naar voren als je wat rondsneupt naar gitaristen en dan met name de akoestische fanatiekelingen. Andy heeft een vrij aparte speelstijl. Naast de snaren gebruikt Andy ook alle andere componenten van de gitaar voor het maken van muziek.

Na een aantal indrukwekkende nummers loopt hij naar achteren en komt met een groot raar apparaat terug gelopen. Hij legt uit: een harpgitaar. Naast de standaard snaren (6 stuks), heeft deze harpgitaar nog 6 extra snaren aan de bas-kant, waarmee zeer indringende zware tonen gemaakt kunnen worden. Er volgt een prachtig nummer waarbij deze snaren zeer goed tot hun recht komen.

De harpgitaar wordt weer opgeborgen en Andy speelt nog een paar rustige nummers waarvan hij er één opdraagt aan een overleden dochtertje van een vriend van hem. Na ruim drie kwartier spelen bedankt Andy het publiek en geeft aan dat het pauze is.

Een half uurtje later is het tijd voor de hoofdact: Tommy Emmanuel. Zelf ben ik al een paar keer eerder geweest en de verwachtingen zijn dus ook zeer hoog. In hoog tempo wisselt Tommy diverse stijlen van nummers af. Supersnelle rags, boogies, maar ook prachtige balades komen voorbij. De Tommy-fans herkennen dan ook diverse klassiekers.

Halverwege het optreden vertelt Tommy dat hij een gastspeler uit Ljiewardn, of Leeuwort, of Ljuwierden het podium oproept. Het is de Leeuwarder gitaarfanaat+docent Sietze Bouma. Persoonlijk ken ik Sietse niet, al heb ik bij mijn huwelijk in 2009 wel een gitaarlescadeaubon voor zijn gitaarlessen gekregen, waar ik vanwege tijdtekort helaas nog steeds niets mee heb gedaan. Samen spelen Sietze en Tommy een stuk ragtime, en hierna verlaat Sietze weer het podium.

Na dit intermezzo speelt Tommy wederom de sterren van de hemel. Wat een kracht, wat een emotie, wat een geweld, wat een techniek, wat een muziek! Tussendoor komt Andy McKee nog eenmaal terug op het podium. Ze spelen samen een prachtige bewerking van Africa (van Toto). Na een paar laatste nummers, een daverend applaus, een staande ovatie en een mooie rustige toegift krijgen de heren nog een zeer terechte laatste staande ovatie en is een prachtige avond alweer helemaal voorbij.

Written by Acropia on Wednesday September 28, 2016

Ja, goeiemorgen! Ik wil even een plaatsje aanvraage...

Ja, goeiemorgen! Ik wil even een plaatsje aanvraage voor mien vrouw Marjan en Steven natuurlijk. Voor de visite van gisteravond, Gerben, Jeltsje en de kinderen. Douwe oek even. Dan mien moeke Sjoukje en Harry. Mien Heit en Rina. Mien skoanouwelui Femme en Nellie! De beste wènsen maar even aan Margryt en Marco in Oentsjerk, geniet ervan! Oek ònze Fries om útens Patrick, bist al wakker jonguh?

Dan mien collega's Alex, Joris, Robert, Fokke, Sibo, Damien, Alexander, Lauris, Bas, Bennie een fantastisch nieuw jaar mènsen! Mien oud collega's van 'e skoal oek nog even: Raoul met Bertha en de lytse jonguh natuurlijk. Plaatsjedraaier Gert en sien Sieta en kienders Kerwin en Lyanne kinne dit oek wel waarderuh. Francisca en Albert. Baudien en Femke mut ik niet vergetuh en oek Gina, Lammert, Sieta, Wendy, Bettina, Miranda, Dineke en Marijke. En Arnold en Geert op 'e Raai. Pascal. En de dames van 'e administratie Marcia en Akkie en van de mediatheek Ypie en Herma Den Braver. Die harddraver Menno Iedema, die zal wel heul wat kilometers voor de boeg hewwe. Onze buurman en trommelaar Marcel. En troedeboer Jelte, waar wast in 'e Fryske top 100?

Draai 'm ook maar even voor mien neefkes en nichtjes, Jorn, Jesse en Sanne, Jari, Renzo, Anne, Jan, Klaas, Evelien, Desirée, Patrick en Iris, dan hewwe 't Fean en Âldtsjerk weer had. Had ik hast mouike Jantine oversloegen. En Marcha en Alle. Ook vraag ik dit plaatsje even aan voor Gilles en Wieke, it wurd een topjaar! Oek maar even voor Dominic, Maaike en kienders. Lisa in Appelscha. Buurvrouwen Carola, Joyce, Ingrid, Lisa, Eelkje & Eelkje, Marit, en de rest van de buurt ook maar even. Dan op naar de Veluwe. De beste wensen voor mien tantes Hendrika, Jitske.

In Hellevoet groetuh wij Mariska even, wel honderd jaar niet sien, maar altied even leuke foto's op Facebook. En in die hoeke daar oek Marieke. De andere dames van 'e Paedwizer Eefje, Anneke, Anneke, Geartsje, Gineke. Mien ouwe skoalgenootsjes Jelmer met sien Z3 roadster, andere Jelmer, Jesse met sien eigenaardigheden, Jitze ús fotograaf. Tim (hest die flipperkast nog?) Richard gaat vast een hoop toeren in 2015. Gerco en Pieter ús voetballers, en Dirk-Jan, Libbe, Douwe, Rutger, mar oek Joop, Johan, Gosse en Folkert even.

Rica en familie, in de United States of Andere kant van 'e wereld, een prachtig jaar toewenst. Anne Willem die kenne we oek nog van mien werk, net als Hinke, mar das al wat langer leden. Richard ús casemodder, Dirk die it nieuwjaar vast in Minecraft het útzeten. Sietze (even bij de Hûnekop weest zeker?). Froukje Berber ús rugbyfamke, Marjan, Evelien, Annelies, dit plaatsje is oek voor jum. Antje Gemma dou kist 'm zelf wel zinguh! Ina en Robert ònze SOMers, Tessa út 't stadsje. Haaije-ale en Klazina met ut grut, fijn jaar daar in Ureterp, doe Teije de groeten mar even.

Van 'e Ulbe nog Jacob, Remco en andere Jacob, Erik Jan en Norian, Andries it beste! Vergeet ik hast Sigrid, Popke En Ieke, en Wilco nog en Elbrich, it beste skiep út it hok. Riecold de ouwe PHPer. Hans jonugh, draait zelf maar even een moai Excelsior plaatsje, doe maar wat leuks. Roel het vast wel een zenderke over om dien plaatsjes die ether yn te slingeren. Klaske, de groeten aan Appie en kienders, geniet d'r van.

Mocht ik iemand vergeten weze, dan oek maar even aanvraaguh voor it hele tillefoanboek. Mensen, jim waren fantastisch. En voor de mensen diet gien Engels kinne, hierbij wèns ik jim in gelukkig nieuw jaar:

Written by Acropia on Thursday January 1, 2015

Vuurwerk

Vuurwerk

Wind en gehaastheid doen een vuurwerkfotoserie niet al te goed, 80 shots, en maar enkele toonbare plaatjes. Volgend jaar maar weer verder oefenen...

Written by Acropia on Thursday January 1, 2015

Hup, d'r uit!

En dan sta je midden in je vakantie alweer onbedoeld om 06:30 naast je bed... Optimaal genieten van de laatste dag van 2014? Stresssymptomen? Superveel zin in de Fryske Top 100? Pavlov? Time is money? Extra tijd om een algoritme te ontwikkelen om te bepalen wat het winnende oudejaarslot gaat worden? Nu al zin in de oudejaarsconference van diegene die er vanavond mee op tv komt? Slaapwandelen in bewuste toestand? Ach, volgend jaar maar weer eens proberen uit te slapen.

Written by Acropia on Wednesday December 31, 2014

Staat 'ie? Hij staat!

Manfrotto statief met Sirui balhoofd

Na een paar weekjes reviews lezen en specificaties doorspitten, nog een weekje mogen wachten vanwege levertijden rondom de feestdagen, maar nu eindelijk in het bezit van mijn nieuwste uitbreiding van mijn fotografieuitrusting: een statief! Mede mogelijk gemaakt door mijn lieve ex-collega's. Morgen meteen maar eens inzetten voor wat vuurwerkfoto's.

Written by Acropia on Tuesday December 30, 2014

BlackRapid custom homemade tripod extension

BlackRapid custom homemade tripod extension

Schouderband en statiefplaat niet te combineren? Een te bestellen accessoire van tientallen euro's? Gewoon even met een metertje band van 75 cent naar Mem, en dan is je custom handmade BlackRapid tripod extension klaar!

Written by Acropia on Tuesday December 30, 2014

Kortste dag

Goeiemorgen allemaal! Welkom op de (qua daglicht) kortste dag van 2014! Ondanks de beperkte duur, maak er een prachtige dag van!

Written by Acropia on Wednesday December 24, 2014