Storm in mijn hoofd ∞even lekker uitwaaien

Bløf in Eindhoven

Blof in Eindhoven

Met Marjan helemaal naar Eindhoven gereden voor ons tweede Bløf-concert. We hadden veldkaarten zodat we superdicht bij het podium konden komen. Een geweldige show met veel video effecten. Goed concert, roteind rijden :)

Written by Acropia on Saturday June 9, 2007

Bert Visscher - Stoffe jongens

Bert Visscher - Stoffe jongens

Met Marjan en haar ouders Nellie & Femme, Jeltsje & Gerben, en mem & Harry naar de voorstelling 'Stoffe jongens' geweest. We hebben er een half jaar eerder, uren voor in de rij moeten staan om een paar kaarten te bemachtigen. Maar eindelijk was het zover.

Een gigantisch decor van een fabriekshal, inclusief lopende band, handles, knoppen, en diverse andere attributen zorgen voor de prachtige aankleding. En Bertje Vis was natuurlijk weer als vanouds snel, druk, enthousiast; gewoon goed!

Written by Acropia on Wednesday May 2, 2007

Tommy Emmanuel

Samen met mem naar deze fenomenale gitaarheld geweest. De avond werd ingezet door het Australische duo Bluehouse: twee dames op de akoestische en electrische gitaar die een soort folk/country nummers brachten. Na de pauze mocht de meest zelf aan de slag. Tommy gebruikt naast de snaren ook ongeveer elk ander onderdeel van de gitaar. Dit is goed te merken in het nummer 'Initiation' dat gebasseerd is op aboriginalgeluiden.

Blue HouseTommy Emmanuel

Written by Acropia on Tuesday April 24, 2007

Comedytrain 2007

Met Marjan naar de tour 2006/2007 geweest. MC van de avond van cabaretier Cindy Pieterse. De overige spelers onbekend. Heeft dus allemaal niet erg veel indruk gemaakt.

Written by Acropia on Tuesday March 27, 2007

Monty Python's Flying Circus

Met Marjan ben ik naar deze veelbelovende theatervoorstelling geweest. De voorstelling vond plaats in theater De Lawei in Drachten. Veelbelovend, maar viel dat even tegen!

De steengoede orginele Monty Python grappen, werden in het Nederlands gebracht. Maar helaas kwamen de grappen totaal niet over. Daarnaast was er geen enkele audioversterking. Hierdoor waren vele passages erg slecht te verstaan.

Een schande om deze productie de naam van een geweldige TV-serie te geven!

Monty Python toneelstukMonty Python toneelstuk

Written by Acropia on Wednesday March 21, 2007

Di-Rect

Di-Rect

Met Marjan, op Valentijnsdag, naar het theaerconcert van Di-Rect geweest. Ze treden op in onze lokale theater De Lawei.

Het eerste deel van het concert was vooral akoestisch. Dit werd niet door alle bezoekers gewaardeerd. En dat terwijl ik dit juist het mooiste deel van het concert vond. Vele nummers werden in een Jazz achtig jasje gegoten, wat vooral bij het nummer 'Johnny' erg goed uitpakte.

Na de pauze was het ouderwets rock&roll. Met nummer Rollercoaster, My Generation en vele anderen.

Written by Acropia on Wednesday February 14, 2007

Alex Agnew - Morimos Solamente

Met Marjan naar de voorstelling 'Morimos Solamente' van deze brutale Belg geweest. De voorstelling vond plaats in theater De Lawei in Drachten.

In het voorprogramma stond Samba Schutte. Hij had een leuke voorstelling, genaamd 'Kun Min Woni An', over de integratie en de omgang met buitenlanders.

Na de pauze trad Alex Agnew op. Hij had een hele eigen stijl van grappen maken. Veel actualiteit, maar ook onzinverhalen. Van bijna ontroerend (ja natuurlijk...) tot keihard kontn**ken, Alex is overal voor in. Een erg leuke avond gehad.

Samba Schutte - Kun Min Woni AnAlex Agnew - Morimos Solamente

Written by Acropia on Saturday January 27, 2007

Night of the guitar - Groove Masters XL

Samen met mem, Jeltsje, collega Raoul en zijn vriendin en moeder naar de nacht der gitaren geweest. De avond in theater De Harmonie begon in de foyer met een kleine introductie van studenten van het Gitaar Instituut Friesland, een muziekopleiding in Leeuwarden. Ze speelden, uiteraard op gitaar, enkele covers, waaronder riffs uit nummer van Pink Floyd en Santana.

Daarna het 'grote' concert met de mannen van de Groove Masters, uitgebreid met special guest Larry Carlton. We hadden prachtige plaatsen in de midden op de eerste rij! Dus goed zicht en natuurlijk geweldig geluid. Larry Carlton zijn blues achtige muziek paste prima in het geheel. Ook de aanvullingen van Sacksioni en Kuiper bij de nummers van Carlton waren subliem. Top avond!

 • Jan Kuiper
 • Digmon Roovers
 • Harry Sacksioni
 • Zoumana Diarra
 • Erwin Java
 • Larry Carlton (special guest)

Jan KuiperDigmon RooversHarry SacksioniZoumana DiarraErwin JavaLarry Carlton

Written by Acropia on Saturday December 16, 2006

Five Great Guitars

Samen met mem en Jeltsje naar De Lawei in Drachten geweest om 5 geweldige gitaristen te beleven. Het kwintet trapte af met Harry's medley van 'De kermisklant' en 'De jacht'. Na een aantal gezamelijke nummers, speelde Jan Kuiper een solostuk. Daarna volgden Harry en Digmon met het prachtige 'Uitgespeeld'. Daarna nog een aantal gezamelijke nummer en toen was het pauze.

Na de pauze trapte het vijftal af met twee nummers (Kensho en Kala) van Kuiper. Erwin, Digmon en Harry speelden toen met z'n drieën 'Bag lady'; een nummer geïnspireerd door de zwervende dames in New York. Nadat Harry zijn nummer 'Walk over' gespeeld had, mocht Zou zijn kunsten vertonen op de handgebouwde kora. Het vijftal sloot het vaste programma af met nogmaals vier prachtige nummer.

Al met al een prachtig optreden met leuk, ontroerende, maar ook snelle en spannende nummers. Het concert liep door al het enthousiasme van de muziekanten bijna een half uur uit. En daarna ook nog een ruime toegift van bijna 20 minuten! Geweldig!

 • Jan Kuiper
 • Digmon Roovers
 • Harry Sacksioni
 • Zoumana Diarra
 • Erwin Java

Written by Acropia on Friday October 6, 2006